De ce nu ar trebui să porți în fiecare zi absorbante zilnice

De ce nu ar trebui să porți în fiecare zi absorbante zilnice

Absorbantele zilnice sau protej slipurile sunt folosite de milioane de femei în fiecare zi, fie că le poartă în zilele cu flux menstrual scăzut, fie le poartă pentru a nu-și păta lenjeria intimă cu secreția zilnică.

Cele mai multe femei folosesc aceste absorbante zilnic. Se pare că nu este cea mai bună idee. Deși se numesc absorbante zilnice nu trebuie folosite în fiecare zi.

Purtarea unui absorbant zilnic poate duce la o infecție fungică. Din cauza adezivului de pe partea inferioară, absorbantul zilnic păstrează umiditatea favorizând apariția și creșterea bacteriilor și ciupercilor în zona intimă.

Poți suferi iritații

Chiar dacă porți absorbante zilnice și nu te-ai îmbolnăvit de nicio infecție, încă riști să suferi de iritații ale vulvei.

Pentru a evita astfel de neplăceri îți recomandăm să îți schimbi absorbantul zilnic ori de câte ori nu te simți perfect uscată și să nu îl porți niciodată mai mult de 12 ore. Medicii chiar recomandă ca noaptea să îl schimbi cu unul nou sau să nu porți deloc pentru a lăsa pielea să respire.

Sursa foto 123rf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,127 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>