Declaraţii uimitoare ale unui savant de la NASA: este posibil ca extratereştrii să ne fi găsit deja

NASA doreşte să găsească urme de viaţă extraterestră. Deşi agenţia spaţială americană nu a găsit dovezi clare ale existenţei extratereştrilor, un savant NASA crede că deja am fost vizitaţi de extratereştri, aici, pe Terra.

Într-o nouă lucrare, Silvano P. Colombano, care este atât savant la Ames Research Center al NASAcât şi profesor, teoretizează că viaţa inteligentă poate să nu fie ceea ce ne aşteptăm şi aceasta nu trebuie neapărat să folosească elementele chimice cu care omenirea este obişnuită, precum carbonul, scrie Fox News.

„Doresc să subliniez că inteligenţa pe care am găsi-o şi care ne-ar găsi (dacă nu a făcut-o deja) poate să nu fie produsă de organisme bazate pe carbon precum noi”, a scris Colombano în articol.

Aşadar, dacă extratereştrii nu sunt din carbon, ce înseamnă acest lucru pentru premizele noastre în căutări? Ei bine, Colombano susţine că are o semnificaţie importantă.

„Speranţa de viaţă cunoscută nu ar mai fi o limitare, iar dimensiunea ‘exploratorului’ poate fi şi extrem de mică”, a adăugat Colombano.

Cercetătorul sugerează şi că extratereştrii ar fi putut dezvolta tehnologie pe care oamenii încă nu o înţeleg, făcând călătoria interstelară posibilă. „Dacă adoptăm un nou set de premize despre ce am putea găsi, unele dintre fenomenele întâlnite s-ar putea potrivi cu anumite ipoteze şi am putea începe o investigare serioasă”, a sugerat acesta.

„Considerând că dezvoltarea tehnologică a civilizaţiei noastre a început abia acum circa 10.000 de ani iar apariţia metodelor ştiinţifice nu are nici 500 de ani, putem preciza că avem o problemă reală în prezicerea evoluţiei tehnologice chiar şi pentru următorii o mie de ani”, a menţionat Colombano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,433 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>