DOTAREA POLITIEI RUTIERE DAMBOVITA CU RADARE PISTOL CU LASER

DOTAREA POLITIEI RUTIERE DAMBOVITA CU RADARE PISTOL CU LASER

     Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita, s-a dotat recent cu doua aparate radar tip pistol cu laser Trucan, ce vor fi folosite din iunie 2018.

     Acestea contribuie la diversificarea actiunilor agentilor de politie rutiera pentru un grad sporit de siguranta a circulatiei.

     Aparatele sunt utilizate la stabilirea incalcarii vitezei legale si alte cazuri de neresprctarea legislatiei circulatiei rutiere.

     Mentionam ca in data de 6 iunie 2018 s-au aplicat 114 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea vitezei legale si au fost ridicate 7 permise, pentru depasirea cu peste 50 km/h a acesteia .

     Precizam ca depasirea vitezei legale sau neadaptarea la conditiile din traficul rutier sunt unele dintre cauzele cele mai frecvente in producerea de accidente de circulatie. Viteza maxima admisa se modifica in functie de conditiile meteorologice nefavorabile, pe zone de drumuri, semnalizate cu indicatoare rutiere.

     Depasirea cu peste 50 km/h a vitezei de circulatie maxima admisa constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda clasa a IV-a si de la 9-20 puncte amenda cu suspendarea dreptului de conducere pe timp de 90 de zile.

                                                                                                                    S.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,115 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>