DUMINICA FLORIILOR DE RELIGIE CATOLICA SI ZIUA MONDIALA A TINERETULUI AU FOST SARBATORITE SI DE DAMBOVITENII CRESTINATI IN ACEST RIT

     Ieri, Duminica, 14 aprilie 2 019, s-a sarbatorit si la Targoviste si alte localitati din judetul Dambovita, FLORIILE pentru crestinii de rit catolic, precum si Ziua Mondiala a Tinerilor de aceasta religie.

     Mentionam ca in municipiul Targoviste exista Biserica Romano-Catolica, SFANTUL FRANCISC, monument istoric, cu orga, datata de documente de la inceputul sec. al XV-lea, in cartierul Suseni, ceea ce in seculara Capitala a Tarii Romanesti, TARGOVISTE, insemna ,,Targul de Sus.”

     In prezent, in perimetrul acestui lacas religios de rit catolic, functionabil, exista un Centru cultural, o cresa si o gradinita.

     In judetul Dambovita, la inceputul sec. al XX-lea, la Schela Mare Moreni, s-a infiintat un Centru al ,,Cultului Crestin dupa Evanghelie” si s-a construit o sala de adunare, la initiativa tanarului Nicolae Ionescu.

     Mentionam ca la Bucuresti s-a oficiat slujba religioasa in rit catolic la Biserica Sfantul Iosif, monument istoric, unde va veni Sfantul Papa, dupa precizarea Ambasadorului Romaniei la Vatican, Liviu Zapartan.

     Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, de religie luteran-reformatoare, si Prima Doamna, de religie greco-catolica, au fost de Floriile catolice, la slujba de la Biserica din Sibiu.

                                                                                                    Petre Dragutoiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,371 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>