Eşti răcit? Evită aceaste alimente dacă vrei să te faci bine repede

Eşti răcit? Evită aceaste alimente dacă vrei să te faci bine repede
Eşti răcit? Evită aceaste alimente dacă vrei să te faci bine repede

Dieta este foarte importantă atunci când eşti răcit. Tratamentele naturiste recomandă eliminarea zahărului pe perioada răcelii. Mai mulți compuși prezenți în zahăr suprimă activitatea sistemului imunitar, fapt care duce la vindecarea mai greoaie a bolii.

Dulciurile sau băuturile răcoritoare sunt de evitat, iar carbohidrații trebuie luați din legume și cereale în perioada răcelii.

Tratamente naturiste pentru răceală. Consumați alimente bogate în vitamina C
Sistemul imunitar are nevoie de multă vitamina C în timpul răcelii, leucocitele necesitând un nivel de patru ori mai mare decât o celulă normală.

Alimentele bogate în vitamina C sunt recomandate, în timp ce suplimentele trebuie luate doar complementar. Măceșele, cătina, ardeiul, coacăzele sau citricele conțin foarte multă vitamina C.

Alte tratamente naturiste pentru răceală prescriu zincul, care joacă un rol foarte important în organism pentru prevenirea infecțiilor, având proprietăți antioxidante.

Supradoza de zinc poate fi periculoasă pentru sănătate, astfel că suplimentele de zinc trebuie administrate cu atenție. Semințele de in sau de dovleac, ficatul de vițel sau porc, dar și nucile sunt bogate în zinc.

Corpul pierde multă apă în urma luptei pe care o duce cu infecțiile, iar deshidratarea este un risc. Doi litri de apă pe zi sunt vitali pentru o videncare rapidă.

De asemenea, naturiștii recomandă și usturoiul – un antibiotic și antiviral natural – ca un remediu excelent pentru guturai. Sistemul imunitar poate fi întărit și cu ajutorul propolisului, dar și cu echinaceea.

Alte plante care ajută la combaterea răcelilor, administrate sub formă de ceaiuri sau tincturi, sunt mușețelul, cimbrul, mugurii de pin și ghimbirul.

Tratamentele naturiste recomandă mult somn în timpul răcelilor, sistemul imunitar având mai mult spațiu de manevră când corpul se odihnește.

Vitamina D, care se formează la nivelul pielii prin expunerea la soare, joacă un rol foarte important în procesul de vindecare. Vitamina D se găsește și în mai multe specii de pește, cum ar fi tonul sau somonul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,115 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>