ULTIMA ORA:
Home / ACTUALITATE / Expoziţie de arme vechi, deschisă la Muzeul de Istorie
Expoziţie de arme vechi, deschisă la Muzeul de Istorie

Expoziţie de arme vechi, deschisă la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie găzduieşte zilele acestea expoziţia “Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre”. La eveniment a participat şi Ministrul-Consilier al Ambasadei Republicii Moldova în România – Valeriu Turea.

Evenimentul face parte dintr-un program de activităţi menite să întărească legăturile culturale şi bunele relaţii de colaborare dintre judeţul Dâmboviţa şi Raionul Ialoveni, în baza acordului de înfrăţire stabilit printr-o Hotărâre de Consiliu Judeţean. „În cadrul expoziţiei, deschise publicului până la data de 31 august 2017, sunt prezentate obiecte valoroase aflate în colecţia particulară a domnului Petru Costin, întemeietorul Muzeului Serviciului Vamal, membru fondator al Clubului colecţionarilor din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa. Printre piesele expuse se regăsesc numeroase tipuri de arme albe: topoare, vârfuri de săgeţi, de lance, de suliţă, baltage, buzdugane, pumnale, săbii, dar şi obiecte de harnaşament: zăbale, catarame, chingi, scări de şa).

„Astfel, de la topoare cu o vechime milenară până la baionete militare de secol XX, vizitatorul va avea în faţă o istorie vie, neîntreruptă a ingeniozităţii umane pe tărâmul armamentului. Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mulţumit organizatorilor şi a salutat iniţiativa colecţionarului Petru Costin, asigurându-l de întreg sprijinul pentru proiecte viitoare”, se mai arată în document.

Sursa: adev.ro/outawj

Spune-ti parerea:

About Ko$MO