Expoziție dedicată planetei Marte, în interiorul Observatorului Astronomic din București

O expoziție temporară dedicată planetei Marte are loc în interiorul Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din București, a anunțat Muzeul Municipiului București.

Realizată cu ocazia apropierii planetei Marte de Pământ, expoziția este la unison cu observațiile care se pot face seara prin instrumentele de la Observatorul Astronomic. Oamenii pot să vadă în mod direct planeta și, în același timp, prin ochii sondelor spațiale care au fost acolo.

Potrivit acestuia, chiar în prezent câteva sonde sunt la Marte, iar alte trei pe drum.

Ce conține expoziția „Mai aproape de Marte”

Expoziția „Mai aproape de Marte” conține patru planșe mari și zece mici cu informații despre istoria observațiilor făcute asupra planetei, despre suprafața acesteia, despre explorarea ei la fața locului, precum și un colaj de peisaje marțiene, fotografiate de sonde care au asolizat.

Expoziția include o hartă de mari dimensiuni a planetei, precum și observații vechi, desene realizate la telescop de astronomi și poate fi vizitată în timpul programului, fără costuri suplimentare.

Expoziția temporară completează expoziția de bază a Observatorului – „Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie” – care are ca subiect sistemul solar și explorarea acestuia, planetele, stelele și galaxiile, scopul principal fiind ilustrarea locului nostru în Univers, cu o temă secundară referitoare la explorarea sistemului solar, sondele spațiale fiind reprezentate într-un mod inedit.

Pe gardul Observatorului Astronomic pot fi văzute și două expoziții temporare: una despre aselenizări, cu informații despre cine, cum, când și unde a ajuns pe Lună; alta despre „Istoria Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu”, care începe în anul 1908, iar vizitatorii pot vedea imagini de la importante evenimente astronomice studiate de pe terasa și din cupola amiralului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata