FABRICA IVECO DEFENCE CARE VA PRODUCE CAMIOANE PENTRU ARMATA ROMÂNĂ, INAUGURATĂ LA PETREŞTI-DÂMBOVIŢA

O fabrică de asamblare a camioanelor pentru Armată a fost inaugurată vineri, la Petreşti, în prezenţa preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu şi, respectiv, Ludovic Orban.

„Această iniţiativă reprezintă o confirmare a angajamentului companiei noastre, IVECO Defence Vehicles, cu privire la realizarea unor capacităţi naţionale de producţie, aferente vehiculelor care fac obiectul contractului deja în derulare cu Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat Bogdan Iuliade, director în cadrul IVECO, citat de agerpres.ro.

Unitatea va vea nevoie, în primă fază, de 200 de locuri de muncă directe. La acest moment, sunt disponibile locuri de muncă pentru mecanici si electricieni auto, urmând ca în partea a doua a anului fabrica să îşi mărească producţia şi, implicit, să angajeze mai multe persoane. Fabrica mai are nevoie de zece locuri de muncă necalificată. Este vorba de lucrători în spălătorie auto şi tinichigerie.

Fabrica are o capacitate de 440 de vehicule pe an, are cinci linii de producţie şi o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi. Investiţia de la Petreşti este de 50 de milioane de euro şi este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata