GARDA DE MEDIU DÂMBOVIŢA A ÎNCEPUT CURĂŢENIA DE PRIMĂVARĂ. DOUĂ PRIMĂRII, AMENDATE PENTRU GUNOAIELE DE PE ISLAZURI

Două primării au fost amendate cu câte 15.000 de lei după ce inspectorii au găsit depozite necontrolate de gunoaie. Controalele au scos la iveală munţi de deşeuri menajere în amestec cu deşeuri reciclabile, deşeuri din construcţii şi resturi vegetale în comunele Niculeşti şi Vulcana Pandele.

Controalele au fost efectuate în urma unor sesizări ale cetăţenilor. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu două săptămâni în Municipiul Moreni, acolo unde au fost descoperite tone de gunoaie pe marginea Râului Cricov.

În toate cazurile inspectorii Gărzii de Mediu au dat termene clare până la care vor fi ridicate gunoaiele şi igienizate zonele cu probleme.

Amendi la Niculeşti şi Vulcana Pandele   Pentru neconformităţile constatate, comisari din cadrul GNM-CJ Dâmboviţa au aplicat o sancţiune în valoare de 15.000 lei, conform Legii nr. 211/2011 cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea,s-au stabilit măsuri în sarcina Primăriei Niculeşti pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor şi salubrizarea zonelor afectate de depozitări neconforme de deşeuri în amestec.

Apoi, ca urmare a sesizării făcute de către mai mulţi cetăţeni ai comunei Vulcana Pandele, judeţul Dâmboviţa, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, s-au deplasat în teren în data de 15.02.2021 şi au constatat că aspectele semnalate se confirmă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata