Grupul italian Beltrame îşi propune triplarea producţiei de la combinatul din Târgovişte până la 300.000 de tone pe an

Beltrame, grupul care are în România Donalam Călăraşi şi mai multe operaţiuni la Târgovişte, are în plan triplarea capacităţii de producţie în acest an la combi­natul de la Târgovişte. Creşterea va duce la o capacitate de producţie totală a combinatului de 300.000 de tone pe an.

„Combinatul din Târgovişte, singurul producător de oţel-beton cu ciclu complet din România, are o capacitate de producţie de circa 10.000 tone/lună. Obiectivul pentru 2023 este să creştem această capacitate la 30.000 tone/lună, adică peste 300.000 tone/an, pentru a acoperi jumătate din necesarul intern al sectorului construcţiilor şi a reduce dependenţa României de importuri“, spune pentru ZF Carlo Beltrame, CEO al Donalam, parte din grupul Beltrame.

Beltrame investeşte 100 mil. euro în modernizarea şi retehnologizarea unităţii actuale de la Târgovişte. Grupul a anunţat construirea unei noi unităţi de producţie de oţel verde la Târgovişte. Lucrările vor începe în iunie 2023, iar investiţia va depăşi 300 mil. euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata