ULTIMA ORA:
Home / SPORT / Hai la Euro după 22 de ani!
Hai la Euro după 22 de ani!

Hai la Euro după 22 de ani!

1996 este anul în care handbaliştii tricolori au participat ultima dată la un turneu final continental. După mai mult de două decenii de suferinţă, România e mai aproape ca niciodată de întreruperea acestei serii negre.

România – Belarus e meciul care poate rescrie istoria handbalului masculin de la noi, la nivel de primă reprezentativă. Sub comanda selecţionerului iberic Xavier Pascual (antrenor al echipei FC Barcelona), românii încheie în această săptămână meciurile din grupa de calificare pentru Euro 2018. Toamna trecută, tricolorii au început preliminariile cu o victorie surprinzătoare în Belarus (26-23) care ne-a permis apoi să visăm cu ochii deschişi la primul European după 22 de ani. Din păcate, eşecurile cu Serbia din luna mai au făcut ca returul cu bieloruşii să aibă caracter decisiv. Din cele două meciuri rămase, azi la Craiova cu ex-sovieticii şi duminică în Polonia, România are nevoie de o victorie şi un egal pentru o calificare matematică. La cum arată situaţia în celelalte grupe, avem şanse uriaşe de calificare chiar şi cu o singură victorie, dar în acest caz stăm la mâna altor rezultate. „Este unul dintre cele mai importante jocuri din ultimii 22 de ani. Avem mare nevoie de public. O calificare la Europene înseamnă că poţi juca direct baraj pentru Mondiale şi poţi spera la calificările pentru Jocurile Olimpice”, a declarat portarul naţionalei noastre, Mihai Popescu. Meciul începe la ora 19.00 (TVR 2).

Programul grupei

Serbia – Polonia
Miercuri, după închiderea ediţiei
România – Belarus
Joi, 19.00
Polonia – România
Duminică, 15.30
Belarus – Serbia
Duminică, 16.00

Clasament

1. Serbia    6p
2. Belarus    5p
3. România    4p
4. Polonia    1p
*Se califică direct la Euro primele două clasate, plus echipa de pe locul trei cu cel mai bun punctaj în cele 7 grupe preliminare.

Spune-ti parerea:

About Paul Ionescu