ULTIMA ORA:
Home / SANATATE / Ierburi şi alimente cu proprietăţi antibiotice
Ierburi şi alimente cu proprietăţi antibiotice

Ierburi şi alimente cu proprietăţi antibiotice

Ierburi şi alimente cu proprietăţi antibiotice
Ierburi şi alimente cu proprietăţi antibiotice

„Lasa mancarea sa-ti fie medicament, iar medicamentul sa-ti fie mancare” – Hipocrate

 

Alimentele antibiotice sunt numite si strigente intrucat curata sangele in mod natural. Cuvantul antibiotic inseamna anti (impotriva) si biotice (de viata) si se refera la o lista de antimicrobieni farmaceutici conceputi pentru a distruge bacteriile daunatoare din organism. Insa pastilele (formele sintetice) adica medicamentele ucid si bacteriile rele, dar si cele bune, in acest fel organismul ramane fara microflora care ajuta sistemul imunitar.

Include in dieta ta alimente si ierburi cu proprietati antibiotice care sa ajute sistemul imunitar si sa protejeze organismul de anumite infectii cu bacterii precum Lymes si Candida albicans.

Exista o multime de alimente si ierburi cunoscute pentru calitatile lor antibiotice si tocmai de aceea ar trebui sa fie consumate zilnic pentru ca tu sa fii mereu protejat.

Insa acest lucru nu presupune renuntarea completa la antibioticele sintetice mai ales atunci cand sunt recomandate de un medic. Iata cateva ierburi si alimente cu proprietati antibiotice.

1. Ceapa si usturoi

Inrudite, usturioul si ceapa au proprietati antibacteriene. Au fost folosite pentru ca vindeca orice boala sau inflamatie atat interna, cat si externa. Compusul cheie aflat in cele doua alimente este sulful. Aceasta substanta le ofera proprietatile antibiotice. Intr-un studiu de laborator pe soareci s-a demonstrat ca usturoiul a protejat animalele impotriva stafilococilor rezistenti la antibiotice si, totodata, a redus inflamatiile din organismul lor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Spune-ti parerea:

About Paul Ionescu