IN ,,CAPSULA TIMPULUI ROMANIA 2018”, CU MESAJELE A 200 DE ROMANI DIN LUME ESTE SI CEL AL ,,LENUTEI DIN BALENI”, JUDETUL DAMBOVITA

     In contextul aniversarii la nivel de Tara a Centenarului Marii Unirii de la 1 Decembrie 1 918, dar si pe plan international in unele state ca SUA, Israel, Turcia, Letonia si Republica Moldova, 200 de romani au scris mesaje pentru viitor.

Acestea au fost introduse intr-o sfera de bronz, aflata in orasul Alba Iulia, unde s-a legiferat actul istoric, din Ziua Centenarului, care va trebui deschisa numai peste 100 de ani, ca romanii sa afle despre idealurile de unitate ale inaintasilor de la 1 Decembrie 2 018.

Printre cei 200 de romani selectionati se afla si Elena Dima (,,Lenuta din Baleni”), judetul Dambovita, singurul agricultor, care are si o pagina de facebook  si pentru reclama produselor sale agricole.

Iata mesajul scris de ,,Lenuta din Baleni”: ,,Sa nu uitati sa pretuiti mainile muncite ale taranilor care inca din cele mai grele timpuri s-au zbatut sa produca ce este cel mai important-painea noastra cea de toate zilele. Lenuta din Baleni-Sarbi, impreuna cu cei 6 copii, va doreste timpuri bune si va pastreaza un gand bun generatiilor viitoare…”

Sfera in care se afla mesajele unor academicieni, artisti, sportivi, oameni obisnuiti, romani din Tara si din lume are si doua inscriptii celebre in limba latina : ,,Scripta Manent”; ,,Non Sibi Sed Patriae.”

Cealalta parte a mesajului este un proiect pentru Romania.”

                                                                                        D.S.F.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,433 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>