În Dâmboviţa, sănătatea prioritate zero!

Se pare ca, de ceva vreme, in Dambovita, sanatatea pacientului este centrata pe inbunatatirea infrastructurii spitalicesti, a cresterii profesionalismului celor angajati in sistem si nu in ultimul rand, al comunicarii intre personalul medical si cel aflat in suferinta.

Imagini pentru claudiu dumitrescu

Foto: Adevarul.ro

Desi de putina vreme a preluat conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targovistem dr. Claudiu Dumitrescu se dovedeste a fi un bun gospodar si organizator al problemelor interne ce apar zi de zi, la tot pasul.

Incercand sa acopere nevoile celor internati este preocupat si de soarta serviciilor acestora, angajand medici specialisti in domeniile deficitare.

Cresterea performantelor medicale prin achizitia de aparatura noua este deja un fapt concretizat. Desi spitalul, in momentul de fata, are in dotare un aparat CT si unul RMN, a mai solicitat Ministerului Sanatatii inca un aparat CT, in vederea acoperirii nevoilor pacientilor damboviteni.

Anul acesta s-a terminat amenajarea unui spatiu pentru spitalizarea de zi, s-a infiintat un birou de stare civila pentru declararea nou-nascutilor si s-au finalizat reparatiile la un put de mare adincime care asigura 90% din necesarul de apa din locatia centrala a Spitalului Judetean.

La acest moment la sectia de Oncologie, se executa lucrari pentru realizarea unui lift exterior.

Continua sa creasca numarul profesionistilor angajati. De curand, la Spitalul Judetean Targoviste au fost angajati 9 medici si 4 asistenti medicali, la Spitalul Moreni 1 medic si 6 asistenti medicali, la Spitalul Gaesti 8 asistenti medicali, la Spitalul Pucioasa 2 medici si 7 asistenti medicali.

De asemenea, a crescut numarul asistentilor medicali comunitari  de la 16, in 2015, la 36 in prezentm din care 29 sunt in mediul rural.

Evident, exista in continuare o preocupare a conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste de a atrage noi specialisti, de a transmite mesaje de bune practici in sanatate, in randul populatiei defavorizate, rrome si chiar a populatiei generale…

 

Autor: Mx. G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

31.979 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>