În septembrie ANSVSA a făcut peste 8.500 de controale în industria agroalimentară

Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfășurat, în septembrie, 8.568 de controale în unităţi din industria agroalimentară, informează Autoritatea Natională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), scrie Mediafax.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 208.000 lei.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Cele mai mari amenzi au fost date în Olt, în valoare de 72.000 de lei, pentru nerespectare regulilor de igienă la prepararea produselor, pentru manipulare necorespunzătoare a produselor, dosare medicale incomplete, spaţiu frigorific neigienizat, pentru că nu se respectă compatibilitatea produselor la depozitare, pentru spaţii insuficiente pentru desfăşurarea activităţii, supraaglomerare și grafice temperatură incomplet completate. În Brăila au fost date amenzi de 14.000 de lei, pentru zone neigienizate, semifabricate neetichetate, zone de infiltraţii în depozitul de materii prime, lipsă acţiuni DDD, spaţiul de depozitare neigienizat, sursă apă caldă defectă, rafturi vitrine frigorifice murdare, nerespectarea temperaturii de depozitare conform indicaţiilor producătorului. În Bucureşti amenzile au fost de 4.000 de lei, pentru nerespectarea condiţiilor de igienă, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea, în cadrul controalelor s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi a substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate, încheie comunicatul ANSVSA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,340 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>