Înotătorul Daniel Martin a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de Tineret, proba 100 m spate

Ziua a doua de întreceri la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires a adus României un spectru complet de medalii: aur prin judoka Adrian Şulcă (81 kg), argint prin înotătorul Daniel Martin (100 m spate) şi bronz prin halterofila Mihaela Cambei (48 kg).

Daniel Martin a fost ultimul medaliat al României în ziua de luni. Băcăuanul şi-a confirmat statutul de favorit la podium şi a cucerit argintul în proba de 100 m spate. Daniel a pornit tare şi a întors primul la 50 de metri (25,65 sec) cu 25 de sutimi înaintea rusului Kliment Koleshnikov. Pe a doua parte a cursei, Martin a aruncat în luptă toată energia pentru a rezista atacului dat de rus (triplu campion european de seniori în acest an) şi de italianul Ceccon. A încheiat pe locul doi, cu 53,59, fiind întrecut pe final de Koleshnikov (53,26).

► La un pas de podium a fost şi halterofilul Marian Emanuel Danciu. Reprezentantul României la categoria 62 kg a încheiat concursul olimpic pe locul 4, cu 258 kg. El a ridicat 115 kg la smuls şi 143 la aruncat. Podiumul a fost ocupat de: 1. Lalrinnunga Jeremy (India) 274 kg, 2. Caner Toptas (Turcia) 263 kg, 3. Jose Estiven Villar Manjarres (Columbia) 260 kg.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32.115 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>