Înotătorul Daniel Martin a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de Tineret, proba 100 m spate

Ziua a doua de întreceri la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires a adus României un spectru complet de medalii: aur prin judoka Adrian Şulcă (81 kg), argint prin înotătorul Daniel Martin (100 m spate) şi bronz prin halterofila Mihaela Cambei (48 kg).

Daniel Martin a fost ultimul medaliat al României în ziua de luni. Băcăuanul şi-a confirmat statutul de favorit la podium şi a cucerit argintul în proba de 100 m spate. Daniel a pornit tare şi a întors primul la 50 de metri (25,65 sec) cu 25 de sutimi înaintea rusului Kliment Koleshnikov. Pe a doua parte a cursei, Martin a aruncat în luptă toată energia pentru a rezista atacului dat de rus (triplu campion european de seniori în acest an) şi de italianul Ceccon. A încheiat pe locul doi, cu 53,59, fiind întrecut pe final de Koleshnikov (53,26).

► La un pas de podium a fost şi halterofilul Marian Emanuel Danciu. Reprezentantul României la categoria 62 kg a încheiat concursul olimpic pe locul 4, cu 258 kg. El a ridicat 115 kg la smuls şi 143 la aruncat. Podiumul a fost ocupat de: 1. Lalrinnunga Jeremy (India) 274 kg, 2. Caner Toptas (Turcia) 263 kg, 3. Jose Estiven Villar Manjarres (Columbia) 260 kg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,361 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>