INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN DAMBOVITA, IMPLICAT ACTIV IN PROBLEMATICA EDUCATIEI PREUNIVERSITARE DE IMBUNATATIRE A CALITATII PROCESULUI DE INVATAMANT

     Cunoasterea mai profunda a elevilor pentru o mai buna relationare a cadrelor didactice cu acestia, repectiv o mai buna comunicare, reprezinta una dintre problemele prezentate in spatiul public de inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, prof. Cristina Stroe, in recenta conferinta de presa din 2 octombrie 2 019.

      In acest sens a prezentat mai multe solutii si proiecte care vor fi aplicate, mai ales in invatamanntul liceal, pentru imbunatatirea rezultatelor la Examenul National de Bacalaureat si reducerea abandonului scolar, Ministerul Educatiei Nationale implicandu-se activ prin Proiectul ROSE, cu fonduri de la BIRD (Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare).

O alta problema mentionata de inspectorul scolar general, prof. Cristina Stroe,fost o veste buna, respectiv reintoarcerea in tara a 114 elevi care au fost in strainatate cu parintii, pentru 104 dintre acestia realizandu-se deja atestate de echivalare a studiilor pentru inscrierea in invatamantul preuniversitar dambovitean.

                                                                                              M.D

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata