Institutul „Cantacuzino” a scos la vânzare primul lot de imunomodulatori OROSTIM HV

Institutul „Cantacuzino” a demarat procesul de microproducție a produsului OROSTIM-HV, care a reprezentat un proiect de cercetare desfășurat pe parcursul anului 2020.

Produsul a fost lansat pe piață, fiind scos la vânzare, miercuri, primul lot de OROSTIM HV obținut prin procesul de microproducție al instituției de cercetare, lot compus din 942 de flacoane, se arată într-un comunicat de presă.

OROSTIM-HV va putea fi achiziţionat începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului din Splaiul Independenţei nr. 103, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacitățile de microproducție din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiționat atât de capacitatea limitată de producție, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfășoară cu strictețe pentru fiecare lot produs.

„OROSTIM-HV este un supliment alimentar care conţine o combinaţie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii. Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate şi persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.” se arată în comunicatul transmis de Institutul Cantacuzino.

De asemenea, potrivit sursei citate, în următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul “Cantacuzino” să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricaţie pentru producţia în serie a produsului. OROSTIM-HV se va putea achiziţiona începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului, din Splaiul Independenţei nr. 103.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata