Ioan Zanca, unul dintre cei mai mari antrenori din istoria atletismului românesc, a murit la 69 de ani

Ioan Zanca, unul dintre cei mai mari antrenori din istoria atletismului românesc, a murit la 69 de ani

Ioan Zanca s-a remarcat în sportul românesc prin capacităţile pe care le avea în descoperirea talentelor pure. El a fost antrenorul care le-a lansat în sportul internaţional pe Doina Melinte, Felicia Ţirlea, Maria Cioncan, Maria Rus-Sânmărtean, Nadia Sângeorzan şi mulţi alţii.

Ioan Zanca şi-a început cariera de sportiv la 11 ani, când a fost selecţionat de un profesor din oraşul natal, Bistriţa. A concurat în probele de garduri, semifond şi sprint. Într-un interviu acordat în 2011, Ioan Zanca a povestit cum a descoperit plăcerea pentru atletism.

”Eram copil. Familia mea locuia exact în zona actualei săli polivalente din Bistriţa şi, fiind lângă stadion şi parc, acestea erau locurile noastre de joacă. Prin clasa a V-a am fost selecţionat la atletism de către profesorul Bitner, care a plecat ulterior în Germania. Aşa mi-am început cariera de atlet, iar probele la care am obţinut performanţe erau cele de garduri. Am făcut probe de sprint, dar şi de semifond” , povestea la acea dată Ioan Zanca, citat de adevărul.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,383 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>