IQOS a fost autorizat in SUA ca produs din tutun cu risc modificat

Uneori, pasiunea pentru tutun vine și cu vești bune. Dispozitivele heat-not-burn IQOS au fost autorizate de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) pentru comercializare ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). Decizia autorităților de peste ocean a fost emisă în luna iulie, iar datorită ei IQOS devine primul și singurul produs electronic pe bază de nicotină care primește acest tip de autorizație pe piața americană. Se demonstrează, astfel, faptul că IQOS diferă în mod fundamental de țigările convenționale și că reprezintă o alegere mai bună decât soluțiile clasice pentru cei care preferă aroma tutunului de calitate.

Numeroasele dovezi științifice, înaintate de către compania Philip Morris International încă din luna decembrie a anului 2016 către specialiștii FDA, au arătat că IQOS reduce în mod semnificativ cantitatea de substanțe nocive și potențial nocive emise ca urmare a încălzirii tutunului. În urma aplicației pentru obținerea autorizației MTRP, FDA a concluzionat că studiile științifice prezentate au demonstrat că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.

IQOS a fost autorizat in SUA ca produs din tutun cu risc modificat

Decizia FDA este o decizie istorică pentru sănătatea publică. Mulți dintre zecile de milioane de americani care fumează astăzi vor renunța la fumat, dar mulți nu vor face acest lucru. Decizia de astăzi face posibilă informarea acestor adulți cu privire la faptul că trecerea completă la IQOS este o alegere mai bună decât continuarea fumatului. FDA a stabilit că studiile științifice arată că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.”, a precizat André Calantzopoulos, CEO al companiei PMI.

În urma testării de tip toxicologic s-a constatat, de asemenea, că, față de substanțele emise de fumul de țigară, aerosolii degajați în atmosferă de IQOS conțin niveluri considerabil mai mici de substanțe nocive și potențial nocive care pot dăuna sistemului respirator sau chiar celui reproducător. Studiile au mai dovedit faptul că trecerea completă de la țigările clasice la dispozitivul heat-not-burn IQOS reduce semnificativ expunerea organismului la 15 substanțe chimice dăunătoare și potențial dăunătoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata