Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului de la Montreal

Irina Begu (55 WTA) a pierdut în turul de debut la turneul de la Montreal. Sportiva noastră a fost învinsă cu 3-6; 6-1, 5-5 în faţa lui Ashleigh Barty (Australia; 16 WTA).

Pornită la drum cu statutul de outsider, Irina a început slab şi i-a permis adversarei să ia un avans considerabil. A fost 3-0 pentru Barty în primul set, dar românca s-a trezit la timp, a recuperat break-ul şi a ajuns la 3-4. AColo, însă, Begu a pierdut un game pe propriul serviciu în care a condus cu 30-0, iar asta a fost sinonim cu scăparea printre degete a primen manşe, Barty închizând, scor 6-3, în 39 de minute.

Restartul a venit în startul setului al doilea, când Irina a început să servească mai bine, iar progresul s-a văzut din plin şi pe tabelă. După o serie de patru game-uri foarte disputate, Begu a ajuns la 5-0, a pierdut apoi un game, a salvat o minge de break şi, în cele din urmă, a intrat în decisiv cu un plus de moral dat de câştigarea setului cu 6-1.

Rămasă într-un ritm de joc foarte bun, a 55-a jucătoare a lumii a lovit prima în manşa a treia, a condus cu 4-2, dar s-a împiedicat la finish. Barty a făcut break-ul, a condus cu 5-4 şi a obligat-o pe Irina să salveze trei mingi de meci, dar scenariul nu s-a mai repetat în game-ul al 12-lea. Acolo, Irina a salvat o nouă minge de meci, dar, după două ore şi 49 de minute de joc, a trebuit să se recunoască învinsă, scor 3-6, 6-1, 5-7.

Dacă Irina îşi face bagajele şi părăseşte oraşul în care Nadia scria istorie după două înfrângeri în două meciuri foarte echilibrate, Ashleigh Barty se pregăteşte pentru turul al doilea, unde va da peste olandeza Alison Van Uytvanck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,115 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>