La spitalul Grigore Alexandrescu au fost internați 15 bebeluși nascuți la Maternitatea Giulești. Stafilococul auriu a fost confirmat la 11 dintre ei

15 bebeluși nascuți la Maternitatea Giulești sunt internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, dintre aceștia 11 sunt confirmați cu stafilococ auriu meticilino rezistent, iar la patru culturile sunt încă în lucru, au precizat reprezentanții spitalului. În total, sunt 20 de cazuri confirmate.

În cursul zilei de duminică, alți doi copii s-au prezentat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, cu celulită, respectiv piodermită. Potrivit unei informări transmise de Spital, în total sunt 15 copii internați, dintre care 11 sunt confirmați, iar pentru patru culturile sunt în lucru. Și acești copii provin de la Maternitatea Giulești.

În total, sunt 20 de cazuri cu stafilococ auriu confirmate, mai arată sursa citată.

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giulești, transmise publicității vineri seară, arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într un salon de normoponderali, dar și s-au găsit și germeni mezofili și hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătății.

„Direcția de Sănătate Publică București a anunțat Ministerul Sănătății că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico – sanitare si exudate nazale din Spitalul Clinic de OG “Panait Sârbu”. Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operație, saloane, secții ATI, blocuri operatorii, precum si 10 exudate nazale de la medici și asistente medicale, 10 teste igienico – sanitare de pe mâini tot de la medici și asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale”, informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidențiază prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil internat într un salon de normoponderali, precum și prezența germenilor mezofili și hemolitici într-un salon de leuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,433 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>