La un pas de istorie

Locul 57 în clasamentul mondial, Mihaela Buzărnescu a pierdut în trei seturi, scor 1-6, 6-4, 3-6, în faţa deţinătoarei trofeului de anul trecut, belgianca Elise Mertens (36 WTA).

Meciul, programat la ora 03.00, a început cu o întârziere de mai mult de o oră, din cauza ploii. Din acelaşi motiv, jocul a fost perturbat de câteva ori. În setul doi, a fost întrerupt pentru câteva ore, iar în decisiv, la scorul 1-6, 6-4, 2-5, a fost oprit încă aproximativ o oră. Buzărnescu a obţinut 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA, performanţă care o va face să urce, de mâine, pe locul 44 în lume. Astfel, Mihaela, care anul trecut era în afara Top 500, intră în cercul select al jucătoarelor din România clasate în primele 50 din lume. Doar 18 dintre miile de jucătoare de tenis avute de România în ultimii 42 de ani au reuşit să intre vreodată în Top 100 WTA, iar acum sunt 10 în Top 50.

 

Ce nu știați despre Mihaela

Mihaela Buzărnescu trece prin cea mai bună perioadă a carierei. Click! vă prezintă 5 lucruri mai puțin cunoscute despre jucătoarea momentului în tenisul românesc.

S-a retras din tenis trei ani. În 2013 şi 2015 a suferit două accidentări foarte grave la genunchi şi nimeni nu îi mai dădea vreo şansă să joace tenis. De aceea s-a şi retras, devenind antrenoare şi dând lecţii de tenis în Herăstrău. Ea a fost, pentru o perioadă, şi antrenoarea echipei României Under 16, atunci când l-a înlocuit pe Răzvan Sabău.

A câştigat 5 turnee ITF în 2017. Revenită anul trecut în activitate, mai mult pentru a se menţine în formă decât cu planuri de a obţine mari succese, Mihaela Buzărnescu a surprins pe toată lumea. În 2017 a cucerit cinci titluri ITF, ultimul, cel de la Biarritz, fiind şi cel mai important, turneul având premii de 80.000 de dolari. În plus, la US Open, în august, s-a calificat în premieră şi pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Acum, la Australian Open, e direct acceptată.

Este doctor în Educaţie Fizică şi Sport. Mihaela a reuşit să transforme cei trei ani de agonie ai retragerii în ani de succes. Aceea a fost perioada în care şi-a continuat studiile şi şi-a luat doctoratul în educaţie fizică şi sport.

 

A cucerit titlul la Roland Garros. Mihaela Buzărnescu a fost una dintre cele mai valoroase junioare din lume. Ea a ocupat locul 4 în clasamentul mondial, iar în 2006 a avut cel mai mare succes: a cucerit titlul de dublu la Roland Garros. Parteneră i-a fost Raluca Olaru. De asemenea, a jucat finala la Orange Bowl, pierdută în 2005 în fața Carolinei Wozniacki, împotriva căreia va juca și în primul tur la Australian Open.

 

E antrenată de tatăl ei. Antrenorul Monicăi Buzărnescu este chiar tatăl ei, Mihai. Acesta e profesor de tenis la Liceul Mircea Eliade din Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,190 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>