LIDERUL SLID, PROF.EMIL POAMA, SI PROF.SORIN ION, INSPECTOR SCOLAR GENERAL, IN CONSENS IN CEEA CE PRIVESTE ,,VACANTA” NEPREVAZUTA

Liderul Sindicatului Liber Independent Dambovita (SLID), component al Federatiei Sindicatelor Libere Invatamant (FSLI), prof.Emil Poama, s-a referit, ca si prof.Sorin Ion, inspector scolar general, membru PNL Dambovita, la utilitatea pregatirii copiilor si elevilor in ,,vacanta”fortuita acasa la domiciliu prin mijloace online moderne.

     Cadrele didactice si copiii cuprinsi in toate ciclurile invatamantului preuniversitar, se pregatesc si in acest mod, din cauza ,,vacantei”data de coronavirus-COD-19, si a ,,stopa”o amanare a anului scolar, ,,inghetare”, de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, care ar aduce pagube uriase copiilor, parintilor, cadrelor didactice si institutiei centrale mentionate.

Liderul SLID, prof.Emil Poama a precizat in spatiul public prin mass-media:,,Avem colegi, cadre didactice, care fac acest lucru acolo unde au posibilitatea, dar se stie ca nu peste tot in judetul acesta exista posibilitatea folosirii acestor lectii online, cel putin 20-30% dintre elevii judetului Dambovita au acces la aceste mijloace de lectii online (…), nu toate zonele judetului sunt acoperite de internet (…).”

,,Situatia este dificila. Prin asta se face practic, am zis noi (n.r., liderul SLID), o discriminare, pentru ca prin asta are acces la aceste mijloace moderne numai o parte (…) si alta nu. Am informatii ca sunt si orase unde copiii nu au acces la asa ceva, nu mai discutam de mediul rural.”

                                                                                                                Petre Dragutoiu

    

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata