MAI TRAIESTE UN NOSTRADAMUS ,,CONTEMPORAN” ? (INTERVIU CU PROF. MARIAN IACOB, FOST MUZEOGRAF PRINCIPAL, COMPLEXUL NATIONAL MUZEAL ,,CURTEA DOMNEASCA” TARGOVISTE)

Rep : Intrebarea noastra despre un nou Nostradamus”, referitoare la schimbarile climatice si, si implicit ale oamenilor, animalelor si altor fiinte,  evidente zilnic,  vizeaza schimbarile ce pot fi catalogate apocaliptice, chiar daca este retorica, dar care este opinia dumneavoastra ca specialist, muzeograf etnolog?

    M.I.  : Comportamentul oamenilor, al fiintelor, dupa cum m-ati intrebat, este strict dependent de mediu si cadrul geografic, subliniez, climatic, care in perioada actuala sufera schimbari fundamentale, si asistam probabil la o perioada interglaciara, la limita unor deviari climatice, la nivelul planetei.

     De aceea, comportamentul oamenilor, animalelor domestice, salbatice, fiintelor, se afla in schimbari esentiale, care deriva din schimbarea mediului geografic si natural, inclusiv a situatiei materiale, existentiale, de care depindem toti.

Sunt ratate culturi agricole la nivel global, national, judetean,local, din fiecare familie, care pun sub semnul intrebarii mijloacele de intretinere zilnica.

   Rep :  Filiala APIA Dambovita a facut precizari concrete recent, la nivel public oficial, despre unele neconformitati ale activitatii nelegale ale fermierilor damboviteni in activitatea specifica zilnica, care are legatura concreta si cu aceste dereglari climatice mai mult decat ingrijoratoare. Dumneavoastra cum credeti ca ar putea fi macar ameliorate, daca nu rezolvate?

     M.I. : Este vorba in primul rand de alocarea de fonduri pentru fermieri si agricultori la timp. Culturile agricole de care depinde viata noastra zilnica, mai buna, mai rea, existenta, nu asteapta deblocarea fondurilor. Munca lor este in zadar fara fonduri, cu atat mai mult cu cat natura a devenit in ultima vreme, cum m-ati intrebat, deosebit de ostila. Poate este si ,,dreptul”ei sa se apere la schimbarile globale ale cadrului natural de catre om.

                                                                                                      S.F.D.

    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,115 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>