MANASTIREA VIFORATA, LA CATIVA KM. DE TARGOVISTE, A FOST JEFUITA RECENT DE HOTI DIN JUDETUL VALCEA, IDENTIFICATI DE POLITISTI

Hoti din judetul Valcea, au jefuit recent Manastirea Viforata, si au furat din camera Maicii Starete, suma de 20 000 lei, dar au fost identificati de politisti.

     Din fericire, n-au cunoscut adevaratele valori inestimabile din monumentul istoric, ctitorie din a voievodului Vlad Inecatul, din anul 1 530, respectiv icoanele din secolul al XVII-lea cu Sfantul Gheorghe, din Patrimoniul Cultural National.

Domnul Vlad, era fiul domnului Radu cel Mare, ctitor al Manastirii Dealu, din apropiere, si al Tiparnitei care a realizat cu ieromonahul Macarie primele carti din spatiul romanesc de la inceputul secolului al XVI-lea, incepand cu ,,Liturghierul”, 1 508.

De asemenea, in Manastirea Viforata se afla si o expozitie de carte veche si rara, tot cu valoare de Patrimoniu.

Pe la Manastire au trecut si domnul Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu, care avea Resedinta si Capitala la Targoviste, si a restaurant Biserica, si Anton Pann si Vasile Carlova.

                                                                                             M.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,361 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>