MANIFESTARI DE ANIVERSARE A CENTENARULUI LEGIFERARII MARII UNIRI DE LA 1 DECEMBRIE 1918, IN PIATA TRICOLORULUI, 1 DECEMBRIE 2018

La aniversarea Centenarului legiferarii Marii Uniri, de la 1 Decembrie 1 918, de ieri, 2 018, din Piata Tricolorului, de pe platoul Consiliului Judetean Dambovita, au participat ministrul Fondurilor Europene, ec. Rovana Plumb, parlamentar, prefectul judetului Dambovita, jr. Antonel Jijie, Inaltpresfintitul Parinte Nifon, Arhiepiscop si Mitropolit al Targovistei, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, ing. Nicolae Comanescu, primarul Municipiului Targoviste, jr. Daniel Cristian Stan.

     Au mai participat parlamentari de Dambovita, oameni politici, conducatori de institutii militare si civile, respectiv comandantul Garnizoanei Targoviste, inspectorii sefi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi ,,Mircea cel Batran”Dambovita, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Basarab I “Dambovita, Inspectoratul de Politie al Judetului Dambovita, Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita, Asociatia Veteranilor de Razboi Dambovita, Asociatia Militarilor in Rezerva si in Retragere, Filiala Dambovita a Asociatiei ,,Cultul Eroilor-Regina Maria”, Asociatia Luptatorilor din Decembrie 1 989 Dambovita, institutii si unitati judetene de deconcentrate.

Dupa primirea onorului de catre prefect de la Garda de Onoare, in fata Monumentului Eroilor, intonarea Imnului de Stat al Romaniei, s-a oficiat de catre IPS NIFON, si un sobor de preoti slujba religioasa.

Cpt. MFA, Aura Luca, moderatorul manifestarii, a invitat autoritatile sa rosteasca alocutiuni privind Centenarul Marii Uniri, incepand cu IPS NIFON, ministrul Rovana Plumb- mesajul premierului Viorica Vasilica Dancila, primarul Daniel Cristian Stan, presedintele CJD, Nicolae Comanescu. Din toate cuvintele rostite, sintetic, a reiesit sacrificiul eroilor Neamului Romanesc, reprezentat din peste 400 000 militari, care si-au pierdut viata pe campurile de lupta, pentru Romania Mare, si altele, victime pana la aproape 1 000 000 de oameni.

De aceea, s-a subliniat ca urmasii trebuie sa le cinsteasca memoria prin Unitate, apararea Independentei Tarii si Credinta.

S-au depus de catre unitatile si institutiile mentionate coroane de flori la Monumentul Eroilor in cinstea si in onoarea lor, iar Garda de Onoare a incheiat o manifestare de cinstire si de aniversare a Centenarului, in fata unui public  numeros si entuziast, desi era o vreme geroasa.

                                                                                                     D.S.F.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,433 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>