,,MARS DE PROTEST IMPOTRIVA VIOLENTEI”ORGANIZAT ASTAZI, 19 NOIEMBRIE 2 019, IN MUNICIPIUL TARGOVISTE, DE CATRE D.G.A.S.P.C.D., DE ,,ZIUA MONDIALA DE PREVENIRE A ABUZULUI ASUPRA COPIILOR”

     Violenta este un fenomen deosebit de negativ si nociv asupra sanatatii oamenilor si societatii, care, din pacate, deseori a dus pana la omoruri mai ales sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor care o amplifica pana la anormalitate si absurditate.

Un aspect  aparte il reprezinta violenta asupra copiilor si a femeilor, iar astazi, 19 noiembrie 2 019, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita (D.G.A.S.P.C.D.) organizeaza de ,,Ziua Mondiala de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor” un ,,Mars de protest  impotriva violentei”, urmat de alte actiuni organzate in judetul Dambovita pe 20 noiembrie de ,,Ziua Internationala a Drepturilor Copilului”, iar in 25 noiembrie de ,,Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor.”

Vor participa si Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Municipiului Targoviste si alte institutii din judet.

Mentionam ca Drepturile Copilului sunt stipulate in Legea 272/2 004, ,,in concordanta cu conventiile internationale in domeniu in principalele acte legislative care fac referire la prevenirea si combaterea violentei domestice-Legea nr. 217/ 2 003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie”, dupa un comunicat de presa  recent.

In acesta se mai precizeaza ca numai in anul 2 019, D.G.A.S.P.C.D., a inregistrat peste 700 de sesizari scrise si telefonice referitoare la sistemul de abuz, neglijare, exploatarea copiilor, care au fost analizate si evaluate, dintre care 259 de cazuri confirmate (7 de abuz fizic, 40 de abuz emotional, 8 de abuz sexual, 21 de exploatarea muncii, 13 de exploatare sexual, 170 de violenta in familie). Au fost preluati de urgenta 102 copii, 157 copii beneficiaza de servicii de consiliere psihologica in familie, in mediul urban si rural.

                                                                                           Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata