Mașina viitorului n-o să fie deloc cum te așteptai! Un mare producător a anunțat ce ne așteaptăm fix în 2019!

Gigantul american General Motors are planuri mari. Reprezentanții GM au anunțat că ar vrea ca până în 2019 să scoată pe piață automobile care nu vor mai fi dotate cu volan sau pedale.

Mașina va fi a patra generație a automobilelor care se conduc singure și care sunt în prezent testate pe drumurile publice din San Francisco și Phoenix.

„Este un moment destul de interesant în istorie, dacă ne gândim că ar putea fi prima mașină produsă în serie în care șoferul să nu poată deține controlul”, a declarat Dan Ammann, președintele General Motors, pentru The Verge.

Totodată, Dan Ammann a spus că GM va respecta normele de siguranță actuale: „O mașină fără volan nu poate avea un airbag pe volan. Astfel, vom pune echivalentul airbagului pasagerului”.

Astfel, General Motors duce cursa vehiculelor autonome la un alt nivel și încearcă să-și depășească competitorii cu un automobil-robot în care șoferul nu va putea prelua controlul și se va transforma în pasager.

Totodată, pe contul oficial de YouTube al General Motors a apărut și un filmuleț cu felul în care ar putea arăta interiorul acestei mașini futuriste. Bordul ar fi simetric, fără volan, fără pedale, iar în centru acestuia se va regăsi un monitor cu ecran tactil de unde automobilul va primi comenzi. Fie de la „șofer”, fie de la pasager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,190 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>