Medicament injectabil declarat eficient 81% în combaterea COVID. Cocktailul Regeneron, folosit la persoanele nevaccinate

Un studiu pe un medicament injectabil arată că acesta a redus cu 81% riscul de infectare cu coronavirus, în cadrul aceleiași familii.

 

Un ser experimental a fost administrat persoanelor care locuiesc împreună cu un pacient pozitiv, rezultând reducerea drastică a riscului de contaminare.
Studiul a fost desfășurat de laboratorul american Regeneron, în colaborare cu partenerul elevețian Roche. Este, de fapt, un studiu de fază trei, adică ultima modalitate de testare a unui produs medicamentos, înainte de a fi lansat pe piață. Substanța evaluată a fost o combinație de casirivimab şi imdevimab, administrată prin injecție subcutanată în gospodăriile în care o persoană a fost infectată, şi-au atins obiectivul primar şi principalele obiective secundare, a anunţat laboratorul american într-un comunicat, preluat de Agerpres..

Administrat prin injecţie subcutanată, într-o doză de 1.200 mg, tratamentul a redus riscul de infecţie simptomatică cu 81% la pacienţii care nu erau infectaţi la momentul la care au început studiile, arată sursa citată.

La persoanele care au dezvoltat simptome de infecţie COVID-19 simptomele au dispărut mai repede, într-o săptămână, în medie, comparativ cu trei săptămâni la pacienţii cărora li s-a administrat un placebo, a detaliat partenerul elveţian Roche, într-un comunicat emis separat, care a prezentat la rândul său rezultatele acestor teste.

Desfăşurate împreună cu Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, aceste studii clinice au vizat evaluarea acestui tratament la pacienţii neinfectaţi, care nu prezentau anticorpi sau simptome şi care locuiau într-o gospodărie în care o persoană fusese diagnosticată pozitiv în cursul unei perioade precedente de patru zile. Studiile au fost realizate pe 1.505 persoane.

„Cu peste 60.000 de americani care continuă să fie diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 în fiecare zi, acest cocteil de anticorpi REGEN-COV poate ajuta la asigurarea unei protecţii imediate la persoane nevaccinate, care sunt expuse virusului″, a declarat doctor George D. Yancopoulos, preşedintele şi directorul ştiinţific al companiei Regeneron, citat în comunicat.

Levi Garraway, directorul medical al Roche, a subliniat, de asemenea, că, deşi vaccinările avansează la nivel global, ″se menţin nevoile medicale critice″⁣ pentru ″⁣prevenirea infecţiilor şi asigurarea protecţiei imediate împotriva COVID-19 la persoanele aflate în contact strâns″⁣.

Roche, numărul unu mondial în oncologie, a încheiat în august un parteneriat cu Regeneron pentru a dezvolta, produce şi distribui această terapie dublă, dar şi pentru a efectua demersurile de omologare la autorităţile sanitare din afara Statelor Unite.

Sursa: Pro TV

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata