MEDICII DE FAMILIE SUNT IN ,,PRIMA LINIE”IN LUPTA CU COVID-19, DAR IN DAMBOVITA N-AU NICI MACAR MASTI SI MANUSI SUFICIENTE

Romanii din diaspora care vin din strainatate in tara se adreseaza in primul rand medicilor de familie, care sunt in ,,prima linie”, precizeaza dr.Ileana Dumitrescu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Judetul Dambovita, mentionand in acelasi timp ca nu le sunt repartizate nici macar masti si manusi suficiente in lupta cu noul coronavirus-COVID-19 numit si ,,virusul ucigas.”

Promisiuni certe din partea Ministerului Sanatatii au primit recent, dar ,,preturile unei oferte UNIFARM sunt niste <<preturi astronomice>>de masti si dezinfectante.Ni s-a spus ca se aprovizioneaza mai intai spitalele si dupa aceea ne vine si noua randul desi noi suntem in <<prima linie>>.

Am facut o comanda (…), 20 de lei costa o masca, am comandat cateva, cat puteam sa-mi permit? (…)

Vreau sa fac un apel catre pacienti, catre toata lumea. In primul rand cei care sunt contactati, cunoscuti, apropiati, neapropiati, dar care au fost in contact cu cineva care a venit din afara sa aiba curajul sa spuna, sa vorbeasca.

Cei care au venit din afara, daca tusesc, daca au temperatura de la 38 de grade, daca respire mai greu, daca nu pot sa inghita sa sune la 112. La medicul de familie sa sune numai la telefon, sa nu mai vina la cabinet cei care au febra, care tusesc sau au <<problem>>de respiratie. Sa se inteleaga situatia.

In cabinetul medicului de familie se intra cate unul, pentru ca nu avem masti sa le dam pacientilor, pentru ca nu avem nici pentru noi”, dr. Ileana Dumitrescu metionand ca nu este pe piata publica tifon, pentru ca medicii de familie si-ar confectiona singuri.

PS-Am aflat ca peste 1 000 000 de masti au intrat in tara ca o prima transa si urmeaza altele inclusive cu manusi si botosei.

                                                D.S.F

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata