MIZĂ URIAŞĂ PE COLOSUL INDUSTRIAL COS TÂRGOVIŞTE. VÂNZAREA CĂTRE ITALIENII DE LA BELTRAME, CONTESTATĂ DE LIBERTY GALAŢI

După ce vânzarea COS Târgovişte a fost aprobată de către Adunarea Creditorilor, începe, practic, o  adevărată luptă de culise pentru adjudecarea „marelui premiu”. În cursă au intrat nume grele, dar meciul este mai dificil decât pare.

Pe colosul industrial COS Târgovişte se bat firmele Beltrame, a cărei ofertă de 38 de milioane euro a fost aprobată de către Adunarea Creditorilor şi care are, teoretic, prima şansă. Al doilea competitor, Liberty Galaţi, nimeni altul decât fostul Sidex Galaţi, a contestat această tactică la Tribunalul Dâmboviţa şi stă la pândă, aşteaptând decizia instanţei.

Chiar dacă au depus o ofertă mai mare cu peste 1.5 milioane de euro, gălăţenii nu au fost luaţi în seamă de Adunarea Creditorilor, motiv pentru care au expus o serie de probleme, în viziunea lor, împotriva Hotărârii Adunării Creditorilor din 05 noiembrie.

Sindicaliştii nu văd cu ochi buni nici aprobarea ofertei către Beltrame şi nici lovitura dată de Liberty Galaţi, mai ales că, se pare, principalul creditor nu ar fi ANAF, aşa cum se credea iniţial, ci fosta firmă Silnef, cea care se ocupă de tăierea şi valorificarea de fier vechi şi care s-a ocupat, până acum, de procedura de insolvenţă a COS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata