Nou focar de COVID-19, la un cămin de bătrâni din Brașov. 27 de persoane sunt infectate

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit într-un cămin de bătrâni din Sânpetru, județul Brașov. Din cele 27 de persoane depistate, 23 sunt bătrâni internați la cămin.

Autoritățile au luat măsuri speciale pentru a limita pericolul de contaminare. Atât pacienții, cât și personalul infectat sunt izolați la un etaj special al centrului.

Trei dintre pacienții confirmați cu coronavirus se află în stare mai gravă din cauza altor maladii de care suferă și au fost transferați la Spitalul de Neurologie din Brașov. 

Totul a început la sfârșitul săptămânii trecute când o infirmieră și un pacient au fost confirmați pozitiv. Atunci conducerea centrului a decis testarea a 124 de persoane.

Starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie, a declarat duminică ministrul sănătății, Nelu Tătaru. El a spus că, pentru luarea unei decizii, se vor lua în calcul evoluția epidemiei, apariția unor noi focare și dacă încă există transmitere comunitară a virusului.

Un alt focar la un cămin de bătrâni a fost anunțat luni la Bacău. Și acolo sunt tot 27 de persoane depistate, atât în rândul beneficiarilor, cât și al personalului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata