Ora potrivită pentru cină. Când ar trebui să mâncăm ultima masă a zilei?

Ora potrivită pentru cină. Recomandare pentru cei care ţin la siluetă

Conform unui studiu realizat de Universitatea Columbia, citat de Livestrong.com, nu contează ora la care mâncăm cina, ci meniul. Metabolismul nostru funcţionează şi seara, deci digestia va avea loc la fel. Ce ne poate îngrăşa este însă „ciuguleala” dintre mese, care poate aduce zilnic chiar şi 50 de calorii în plus. De aceea, este important ca între prânz şi cină să nu treacă mai mult de 5 ore. Dacă trece mai mult timp, ni se face foame şi vom recurge la diferite gustări care ar putea să nu fie prea sănătoase, scrie adevarul.ro.

Mai mult, pentru cei care ţin la siluetă este indicat să împartă cina în două mese, una mai devreme şi una mai târziu. Desigur, este esenţial ca porţiile să fie mici, iar alimentele cât mai uşor de digerat. De asemenea, contează ca între cină şi ora de culcare să treacă aproximativ trei ore, spune dieteticiana Tracy Lockwood, citată de Time.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,628 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>