Oraşul în care eutanasierea câinilor fără stăpân este ilegală. Disputa juridică a ajuns până la Curtea Constituţională

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului şi o asociaţie din Târgovişte au reuşit în instanţă să suspende eutanasierea câinilor din adapostul de stat al Primăriei Târgovişte. Iubitorii de animale au arătat judecătorilor că serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân se desfăşoară ilegal în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local de înfiinţare a acestuia.

Pentru că nu există o hotărâre Consiliului Local prin care a fost aprobată înfiinţarea serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân la nivelul municipiului Târgovişte, iubitorii de animale au reuşit să câştige în instanţă suspendarea, pentru moment, a eutanasierii câinilor fără stăpân în oraş.

Suspendarea este provizorie, până se va primi un răspuns din partea Curţii Constituţionale a României, care a fost sesizată în acest sens. Autorităţile din Târgovişte spun că (…)

Vă invităm să citiți articolul complet pe:   http://adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

31.973 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>