ORGANIZAREA/ SUSPENDAREA ACTIVITATILOR SI EVENIMENTELOR JUDETENE SI NATIONALE, PRIN HOTARARE DE PREVENIRE SI COMBATERE A COVID-19

     In sedinta de ieri, 29 iunie 2020, a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) s-a stabilit continutul masurilor de prevenire si combatere a COVID-19 in organizarea/suspendarea activitatilor si evenimentelor judetene si nationale prin Hotararea nr.32/29. 06.2020, sub semnatura prim ministrului Guvernului Liberal, Ludovic Orban.

     Sintetic, se suspenda organizarea activitatilor si evenimentelor care nu respecta masurile anti-COVID-19, in cele 3 articole ale Hotararii.

Masurile necesita a fi aplicate dupa data de 1 iulie 2020, cand premierul convoaca ministrii, sefii institutiilor de forta si conducatori de mari unitati, specialisti pentru analize in acest domeniu, cel al relaxarii si, accentuat relansarea economica.

In Hotarare se prevede si ,,instituirea exceptiei de la masura carantinarii/izolarii pentru unele tari din Uniunea Europeana si din Spatiul Economic European.”

Lista cu statele pentru care nu se impune masura carantinarii/izolarii la locuinta, respectiv locatie, este elaborata de INSP si aprobata de CNSU si isi mentine valabilitatea pana la realizarea unui criteriu unitar in UE.

Masurilor de prevenire si control anti-COVID-19, se adauga centrele rezidentiale de ingrijire a persoanelor varstnice, cele pentru copii si adulti, unii cu dizabilitati, cu un plan de lucru aprobat de Directia Judeteana de Sanatate Publica respectiva.

In Hotarare se mai prevad masuri de ,,organizare si desfasurare a antrenamentelor si cantonamentelor colective in grupuri de cel mult 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal”, amatori, cu aprobarea Ministerului Tineretului si Sportului (MTS), dupa modelul Ligii I de fotbal.

Mentionam si cursuri de instruire in workshop-uri pentru adulti in colective de cel mult 20 de persoane, stabilite prin Ordin al Ministerului Sanatatii.

,,Organizarea si desfasurarea activitatilor specifice din domeniul Apararii Nationale; Ordine si Siguranta Publica in aer liber se practica cu cel mult 200 de persoane, sub supravegherea unui medic epidemiolog.”

In activitatile din domeniul diplomatic, de la sediile ambasadelor, in aer liber se organizeaza pentru maximum 200 de persoane, cu respectarea regulilor de sanatate publica, distantarea fizica fiind de 4m.p.

     Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata