PERCHEZIŢII LA UN LICEU DIN DÂMBOVIŢA. DIRECTORUL, SUSPECTAT CĂ A FALSIFICAT ZECI DE FOI MATRICOLE

Poliţiştii din Dâmboviţa efectuează, marţi, 20 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în localităţile Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petreşti, Cobia şi Ciocăneşti. Principalul suspect este directorul unui liceu din Titu, care ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea a zeci de foi matricole care atestă că anumite persoan au urmat cursurile unor unităţi de învăţământ.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că directorul unei unităţi de învăţământ din oraşul Titu, în perioada 2012-2021, ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea şi ar fi folosit 24 de foi matricole aparţinând unor persoane din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi municipiului Bucureşti, atestând în mod nereal că ar fi urmat cursurile unor unităţi de învăţământ”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa

Poliţiştii vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediile unităţii de poliţie, pentru audieri.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, fapte prevăzute de Codul Penal.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a celor bănuiţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata