ULTIMA ORA:
Home / ACTUALITATE / Perchezitii la Vulcana Pandele intr-o dosar in care este vizata si ferma de porci a fiului lui Dragnea
Perchezitii la Vulcana Pandele intr-o dosar in care este vizata si ferma de porci a fiului lui Dragnea

Perchezitii la Vulcana Pandele intr-o dosar in care este vizata si ferma de porci a fiului lui Dragnea

Procurorii bucureşteni au descins în această dimineaţă în 80 de locaţii din 8 judeţe, printre care şi Dâmboviţa. Percheziţiile au avut loc, în judeţul nostru, la o firmă, dar şi la domiciliile unor persoane din Vulcana Pandele aflată în relaţii comerciale cu alte  firme vizate în dosar. Procurorii vorbesc de un prejudiciu adus bugetului de stat de 9.079.017 de euro.

Surse citate de B1 TV si Stiri pe Surse au confirmat că percheziţii în acest dosar au fost efectuate şi la ferma lui Valentin Ştefan Dragnea, fiulu liderul PSD.

Comunicatul procurorilor: Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-un dosar avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu.

In cursul zilei de astazi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanta, sub coordonarea procurorilor, se efectueaza perchezitii in 80 de locatii (sedii sociale si puncte de lucru ale unor societati comerciale, precum si locuinte ale persoanelor care coordoneaza activitatea acestora) de catre lucratori ai Politiei Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul politistilor din cadrul D.G.P.M.B. si unitatilor subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de politie judetene Dambovita, Arges, Brasov, Sibiu, Mures, Vrancea, Calarasi, Teleorman.

Din probatoriul administrat pana in prezent, in ceea ce priveste infractiunea de evaziune fiscala, a rezultat ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidentiat in contabilitate cheltuieli nereale, imprejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

In vederea garantarii recuperarii acestuia, s-au instituit masuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile si conturi bancare.

Spune-ti parerea:

About Ko$MO