Pesta porcină africană a ajuns în județul lui Liviu Dragnea: Primul caz a fost confirmat în satul Slobozia Mândra

Primul caz de pestă porcină africană din judeţul Teleorman a fost confirmat în satul Slobozia Mândra. Pesta a fost confirmată la cadavrul unui porc aruncat în apropierea pădurii din sat.

Direcția Sanitar-Veterinară Teleorman a confirmat apariția primului caz de pestă porcină la nivelul județului, la un purcel găsit mort în apropierea pădurii din Slobozia Mândra.

Se pare că cineva ar fi aruncat la mică distanță de satul Slobozia Mândra două cadavre de porci, însă doar unul a fost confirmat de laborator ca fiind purtător al virusului.

Iulian Ianculescu, director DSVSA Teleorman, a confirmat, pentru MEDIAFAX, apariția virusul pe raza județului Teleorman, spunând că acest lucru nu va afecta în mod deosebit populația.

“Avem un singur purcel necunoscut, aruncat într-o pădure la Slobozia Mândra, la 5 kilometri de sat și într-adevăr e pozitiv. Dar în gospodării nu e încă risc. E vorba, de fapt, de două cadavre, mai mult oasele, aruncate acolo, însă doar unul este pozitiv. Momentan, asta nu înseamnă că va fi afectată populația, acum doar supraveghem clinic porcii din localitățile apropiate. Vrem doar să verificăm dacă au mai apărut îmbolnăviri. Dar nu luăm nicio măsură deocamdată”, a spus Iulian Ianculescu.

Până acum, în județul Teleorman nu a mai apărut niciun alt caz, însă în județele învecinate s-a semnalat de mai mult timp existența unor focare de pestă porcină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,046 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>