Petrolul Ploiești se califică în Cupa Românei surclasând Flacăra Moreni chiar în inferioritate numerică, prin hatrickul lui Ciocâlteu

La meciul de pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești au fost prezenți peste 3000 de spectatori, printre care și un grup însemnat de suporteri morenari, care s-au organizat special pentru a-și susține echipa de suflet la acest meci.

Prima mare ocazie a meciului are loc  în minutul 27, Puchea reușește să pătrundă în careul morenarilor, fiind blocat la limita penalty-ului, chiar în momentul șutului.

În minutul imediat următor, minutul 28, ploieștenii au două ocazii una după alta. În urma unei pase greșite către portar dată de către Mocanu, Sergiu Arnăutu recuperează mingea și ratează monumental, singur cu portarul Mădălin Sârbu care are o intervenție providențială prin care își salvează echipa de la un gol ca și făcut. Mingea deviază la Alexandru Ciocâlteu care șutează spre poarta goală, dar Eugen Matei reușește să respingă de pe linia porții.

Eugen Matei, unul dintre cei mai buni apărători ai echipei Flacăra Moreni, primește cartonașul galben  în minutul 30.

În minutul 34 se întâmplă faza care ar fi putut să schimbe soarta meciului: în urma unei greșeli a lui Jean Prunescu, care dă o pasă proastă către portar, mingea este interceptată de Neguț. Acesta este blocat în primă fază regulamentar de portarul Mirel Bolboașă, dar balonul ajunge la Alberto Roșciuga pe care portarul ploieștean îl oprește prin intermediul hențului din afara careului, primind cartonașul roșu.

Este înlocuit Arnăutu cu portarul de rezervă, Ionuț Marinică. Deși se afla în inferioritate numerică din minutul 36, Petrolul înscrie primul gol prin Alexandru Ciocâlteu cu 2 minute înainte de finalul primei reprize. Acesta preia o pasă aflându-se cu spatele la poartă, își așează mingea cu dreptul și șutează cu stângul pe colțul lung.

În prima parte a reprizei a doua, Flacăra Moreni, care încă mai spera, în virtutea avantajului numeric, la o egalare, nu are mari ocazii, în ciuda schimbărilor efectuate de antrenorul Gabriel Paraschiv, care i-a înlocuit pe Alberto Roșciuga cu Marius Ene în minutul 56 și pe Ionuț Mocanu cu Laurențiu Plăcintă în minutul 63, sacrificând astfel un apărător dreapta în favoarea unui mijlocaș, forțând atacul.

Minutul 64 este acela care putea aduce egalarea, în urma unei greșeli a aceluiași Jean Prunescu, care pentru a doua oară a dat o pasă neinspirată către portar, Ionuț Marinică salvându-și echipa printr-o intervenție de excepție.

În minutul 69 același Alexandu Ciocâlteu obține un penalty pentru echipa sa, chiar în colțul careului, în urma unei intervenții discutabile a lui Vlăduț Parghel, penalty pe care îl transformă ducând scorul la 2-0.

În minutul 79 Tudor Alexandru Șaim ratează din careul de 6 metri o mare ocazie de gol. Flacăra Moreni luptă până la capăt, dar de data asta nu mai reușește să salveze meciul în mod spectaculos, cum făcuse în etapa precedentă cu Gloria Gaz Metan Cornești, când a marcat 2 goluri după minutul 86.

Drept urmare, pe contraatac Ciocâlteu  reușește hatrickul în minutul 88, în urma unei zile magice pe care a avut-o șăptarul petrolist, acesta fiind fără discuție omul meciului.

Date tehnice despre meci:

FC Petrolul Ploieşti – CSM Flacăra Moreni 3-0 (1-0)
Marcatori: Ciocâlteu (43, 70, 88).

Petrolul: Bolboaşă – Catană, Prunescu (cpt), Antoche, Velisar – Chindriş, Puchea (58 Frîncu) – Lambru (74 Olaru), Ciocâlteu, Şaim – Arnăutu (36 Marinică). Antrenor: Octavian Grigore.

Flacăra: Sârbu – Mocanu (63 L. Plăcintă), Timotei, Matei, Pălimariu – Parghel, M. Plăcintă (cpt) – Ţânţaru (74 Tocan), Rosciugă (54 Ene), Negrea – Neguţ. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Au arbitrat: Vlad Băban (Iaşi) – Ionuţ Melinte (Iaşi) şi Cosimin Ciuban (Iaşi).

Cartonaş roşu: Bolboaşă (36).

Felicitări echipei învingătoare și mult succes în viitoarea etapă a Cupei României. Cele două echipe se vor întâlni în scurt timp și în campionat, unde Flacăra Moreni are ocazia să arate un joc mai bun decât cel de astăzi.

Fruntea sus, Flacăra Moreni! Succes pe mai departe, Petrolul Ploiești!

Sursa Foto: Facebook

 

Autor: Kosti MOVILEANU (Ko$MO)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

31.979 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>