ULTIMA ORA:
Home / ACTUALITATE / PNL își alege noul președinte: Ludovic Orban sau Cristian Buşoi?
PNL își alege noul președinte: Ludovic Orban sau Cristian Buşoi?

PNL își alege noul președinte: Ludovic Orban sau Cristian Buşoi?

Partidul Naţional Liberal îşi alege, sâmbătă, noul preşedinte în cadrul primului congres al formaţiunii după fuziunea cu PDL şi după trei ani în care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, deşi în acest timp au schimbat nu mai puţin de trei preşedinţi. Şefia PNL este disputată de doi membri ai vechiului PNL: Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

Imagini pentru ludovic orban

Congresul PNL va avea loc sâmbătă la Romexpo începând cu ora 11:00 în prezenţa a peste 5.000 de delegaţi. Principalul punct pe ordinea de zi a reuniunii va fi alegerea noului preşedinte al partidului, după ce ultimul şef al liberalilor ales de congres a fost Klaus Iohannis în iunie 2014.

De asemenea, congresul de sâmbătă este prima reuniune a acestui for de la încheierea fuziunii dintre PNL şi PDL.

Congresul va avea de ales între doi vechi liberali pentru preşedinţia partidului: Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

Fostul democrat-liberal Cătălin Predoiu, primul care şi-a anunţat candidatura la şefia PNL, s-a retras din cursă invocând jocuri de culise din partid înainte ca pretendenţii la postul de preşedinte să anunţe programele cu care candidează. Un alt candidat, Viorel Cataramă, a fost eliminat la rândul său din competiţie pentru că nu a reuşit să obţină sprijin pentru candidatura sa din partea a cel puţin 10 organizaţii judeţene, aşa cum prevede Statutul PNL.

Candidaţii la şefia PNL au avut de trecut o serie de etape eliminatorii preliminare intrării în cursa pentru funcţia supremă în partid. Mai întâi, pentru a putea depune moţiunea de candidatură, care conţine viziunea despre partid celui care vrea să fie preşedinte, doritorii au trebuit să strângă minimum 35 de semnături din partea membrilor de partid. Apoi, după depunere, pentru a putea fi prezentată în congres, fiecare moţiune a trebuit validată de cel puţin zece organizaţii judeţene ale partidului.

În urma votului din filiale, Ludovic Orban a capitalizat cea mai mare susţinere, atât ca număr de voturi, cât şi ca greutate în partid a celor care fac parte din echipa sa.

Spune-ti parerea:

About Paul Ionescu