Primăria Targoviste este pregătită pentru iarnă cu utilaje noi!

Primăria Targoviste este pregatita să intervină pentru decongestionarea străzilor de zăpadă și gheață ori de câte ori este necesar. Administrația locală s-a pregătit pentru iarna cu utilaje noi, carburanți și materialele antiderapante suficiente.

Image may contain: 1 person, outdoor

“55 de utilaje proprii ale Direcţiei de Salubritate, peste 250 de oameni, stocuri suficiente de nisip, sare, clorură de calciu şi carburant reprezintă argumente solide pentru a concluziona că suntem pregătiţi pentru a face faţă provocărilor specifice anotimpului rece. Acestora, li se adaugă şi cei aproximativ 50 de voluntari mobilizaţi prin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi utilajul pentru topit zăpadă, intrat anul acesta în dotarea Primăriei Târgovişte”, declara primatul Cristian Stan.

No automatic alt text available.

Chiar din aceasta saptamana, administratia locala targovisteana are la dispozitie o autospeciala multifunctionala, foarte utila pentru interventii in situatii dintre cele mai variate.
Astfel, noul utilaj este prevazut cu o serie de echipamente, dupa cum urmeaza:
– sistem portabil pentru topire zapada;
– lama de zapada de 3000 mm; 
– echipament de vidanjare si spalare;
– rezervor de apa pentru stins incendii si transport apa; – motopompa;
– nacela tractabila;
– troliu de tractiune;
Echipamentele amintite pot fi incarcate si transportate pe suprastructura tip hook-lift, aflata in dotarea autospecialei.
Noul utilaj are intrebuintari multiple in activitatea de deszapezire, de stingere a incendiilor, de interventie la inaltime sau in conditii de precipitatii abundente.

Image may contain: outdoor

În cazul căderilor de zăpadă, administrația locală atrage atenția șoferilor să nu parcheze autovehicule în zonele ce pot afecta accesul utilajelor pentru a nu împiedeca desfășurarea în bune condiții a activităților de decongestionare a străzilor. Totodată, primăria le ramintește proprietarilor de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin.

Autor: Tiu Iulian Ionut

Sursa foto: Facebook

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,127 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>