PROBLEMATICA SI OPINII LA ZI, EXPRIMATE LA O NOUA SOLICITARE A MASS-MEDIA NATIONALA, PRESEDINTELUI PNL DAMBOVITA, VIRGIL GURAN

     Intr-o noua interventie in mass-media nationala, pentru spatiul public, la solicitarea unor jurnalisti cunoscuti, presedintele PNL Dambovita, Virgil Guran, consilier pe probleme de ordine si siguranta publica al prim-ministrului Guvernului Liberal, Ludovic Orban, a fost abordat din start cu problema actuala a stadiului SARS-CoV-2, testari si numar de noi infectati zilnic.

     De evolutia testarilor si tratamentul medicilor si specialistilor epidemiologi depind restrictiile pentru populatie, subiectul cel mai implicat in respectarea acestora, si care vor determina in ansamblu definirea etapei ,,starii de alerta.”

Privind conditiile la zi de desfasurare a activitatii in diverse domenii acesta a mentionat : ,,Activitatea se poate desfasura in mare masura in mod normal (…) ca trebuie sa fie foarte clar, mai putine spitale sunt pentru coronavirus, in celelalte poti sa-ti desfasori activitatea fara probleme… Exista medici si medici. Testarea de catre societati comerciale a angajatilor (n.r., tema ridicata in discutii) este o practica destul de buna. Sunt de acord.”

Cu privire la spinoasa si mult disputata reglementare cu mastile, inclusiv operatiunile legate de posibile acte ilegale la UNIFARM, acesta a subliniat : ,,Cred ca oamenii au inceput sa se maturizeze. Opozitia critica Guvernul, este rolul ei. Credeti ca noi n-am vrut sa avem mastile mai devreme, mai ales ca noi le-am si platit ?

In general, sunt un om destul de echilibrat, si cand eram in Opozitie…Japonezii au facut in patru zile o autostrada, noi n-o s-o facem niciodata.”

In legatura cu Uzina Mecanica Dragomiresti, Judetul Dambovita, a precizat ca functioneaza, ,,e drept nu la intreaga capacitate”, a confectionat 2 milioane de masti pe care le-a desfacut pe piata libera cu 1,50 lei cu TVA.

Din alt unghi al discutiei, cu privire la pozitia publica a liderului si europarlamentarului Rares Bogdan, jurnalist, de respingere a lui Viorel Stefu, fost pesedist in aparatul administrativ liberal, presedintele PNL Dambovita a afirmat : ,,Acum suntem un partid liber si o demonstreaza si Rares Bogdan. Suntem un partid deschis”, dar mentioneaza ca era bine ca Rares Bogdan sa se fi exprimat in interiorul partidului.

Problema alegerilor locale de la 27 septembrie 2020 este una de mare importanta : ,,Este absolut normal ca fiecare partid incearca sa scoata cei mai buni candidati in fata.” In acelasi timp isi exprima increderea si convingerea in victoria liberalilor : ,,Noi avem candidati foarte buni si castigam.”

     Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata