RATĂ DE INFECTARE DE PESTE 9 LA MIA DE LOCUITORI ÎN COMUNA DOBRA, AFLATĂ PARŢIAL ÎN CARANTINĂ.

Comuna Dobra din judeţul Dâmboviţa se confruntă cu o rată de infectare care depăşeşte nouă cazuri la o mie de locuitori, la cinci zile după ce autorităţile au decis introducerea în carantină a unui sat din această comună. Cea mai recentă raportare a autorităţilor locale arată că în ultimele zile cinci cazuri noi au fost confirmate în Dobra. La nivel judeţean, 22 de localităţi au depăşit indicele cumulat de 1,5 la o mie de locuitori.

La Dobra, în judeţul Dâmboviţa, sunt 3.531 de localnici şi 32 de cazuri de COVID confirmate în ultimele 14 zile.

Iniţial, autorităţile au ridicat problema introducerii în carantină a întregii localităţi, în cele din urmă fiind decisă carantinarea unui singur sat, Dobra. După introducerea în carantină a satului, virusul a continuat să se răspândească în comunitate.

Cea mai recentă informare dată publicităţii de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa arată că, între 10 şi 13 octombrie, cinci cazuri noi au fost confirmate la Dobra. Localitatea se află pe primul loc în ceea ce priveşte rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean. Alte 21 de oraşe şi comune au depăşit rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori, iar printre acestea se numără şi municipiul Târgovişte, unde indicele de infectare este de 2,43 la mie.

Totodată, alte trei localităţi – Ocniţa, Moţăieni şi Ulmi – rata de infectare este mai mare de 3 la o mie de locuitori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata