RATELE DE INFECTARE ÎN FIECARE LOCALITATE DIN DÂMBOVIŢA ŞI MĂSURILE DE ULTIMĂ ORĂ LUATE DE AUTORITĂŢI

Începând de astăzi, pentru o perioadă de 30 de zile, se suspendă activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a târgurilor, a bâlciurilor, a pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor.

Prin excepţie de la prevederile de mai sus menţionate se permite activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

„În acest context am solicitat ca, în regim de maximă celeritate, autorităţile locale să identifice pe raza UAT-urilor lor , zone publice deschise (platouri,  piaţete, parcări şi altele asemenea) în care să poată fi organizate pieţe agroalimentare pentru întreaga perioadă de 30 de zile sau cu caracter volant în funcţie de propriile decizii locale. Facem precizarea că, pentru respectarea condiţiilor impuse de articolul mai sus menţionat, acolo unde soluţiile tehnice /constructive permit, se pot rabata , desfiinţa pereţii sau cortinele de protecţie ale unor pieţe astfel încât acestea să îndeplinească cerinţa unui spaţiu deschis”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Autorităţile locale au fost inventariate 14 UAT-uri pe raza cărora funcţionează 21 de pieţe agroalimentare.

„Dintre acestea 5 funcţionau în spaţii închise iar autorităţile locale au luat măsuri ca standurile acestor pieţe să fie scoase pe străzi sau alei în imediata vecinătate a locaţiilor închise, astfel încât în relaţia cetăţean-producător agricol să nu se înregistreze sincope. De asemenea, în organizarea noilor pieţe în zone publice deschise, am solicitat a se avea în vedere ca în cadrul acestora să se desfăşuare numai acte şi fapte de comerţ cu produse agroalimentare, iar in algoritmul de alocare a acestor spaţii , prioritari vor fi producătorii agricoli atestaţi în condiţiile legii”, se mai arată în comunicat.

Citeste mai mult: adev.ro/qjis4z

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata