RĂZVAN CHERECHEŞ, EXPERT ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ: A TREIA DOZĂ DE VACCIN TREBUIE SĂ FIE DISPONIBILĂ ŞI ÎN ROMÂNIA, ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE AVEM DOZE ÎN EXCES

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş susţine că a treia doză de vaccin anti-COVID-19 trebuie să fie disponibilă şi în românia deoarece creşte protecţia persoanelor, potrivit unui raport al Guvernului din Israel.

Răzvan Cherecheş a analizat rezultatele studiului prezentat de autorităţile din Israel.

„Raport al guvernului israelian privind administrarea celei de-a 3-a doze a vaccinului. După mai mult de 12 zile după a 3-a doză s-a observat scăderea de mai mult de 10 ori a riscului de infectare şi a riscului de a dezvolta simptome severe”, a anunţat Cherecheş, pe Facebook.

„Concluzia generală: a 3-a doză creşte protecţia şi ar trebui să înceapă să fie disponibilă în România, mai ales în condiţiile în care România are doze în exces – din cauza vaccinării în numere mici”, a precizat Cherecheş.

A treia doză de vaccin anti-COVID-19 ar putea fi administrată în România începând cu luna octombrie, dacă autorităţile sanitare din UE recomandă acest lucru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata