REFERENDUMUL A PICAT, DEOARECE NU S-A REALIZAT PROCENTUL MINIM NECESAR PENTRU CVORUM DE 30%, NUMAI DE 20,41%

Procentul numarului persoanelor prezente la Referendumul din 6-7 octombrie 2 018, a fost in plan national de 20,41% si a picat, deoarece nu s-a atins procentul minim necesar de 30%, judetul Dambovita fiind pe locul II, cu 28,9%, dupa judetul Suceava, singurul din tara care a realizat cvorumul.

     Dar un fenomen ce pare paradoxal, si care are legatura si cu judetul Dambovita, ( deoarece liderul PNL, Ludovic Orban, este senator de Dambovita si fost presedinte interimar al Organizatiei PNL Dambovita, iar alt lider, Cezar Preda, este deputat de Dambovita si el fost presedinte interimar ), este coalizarea unor lideri PNL, impotriva presedintelui PNL, exprimata public imediat dupa aflarea rezultatului referendumului.

Cezar Preda chiar s-a pronuntat public ca din cauza presedintelui PNL, Ludovic Orban, Partidul a pierdut 70% din electorat.

La randul sau, Ludovic Orban, a mentionat ca Referendumul este un act civic, de democratie pentru populatia cu drept de vot din Romania, si nu unul politic, la initiativa Parlamentului. Este adevarat ca reprezentantii partidelor politice s-au aflat in Forul legislativ in anul 2 015, cand a fost votat Referendumul, asumat de acesstia, din partea PNL fiind semnatura Alinei Gorghiu, in timpul acela presedinte.

Opozantii presedintelui PNL, Ludovic Orban, cei mai importanti, Alina Gorghiu, Catalin Predoiu, Mihail Voicu, au afirmat public ca in decurs de o saptamana vor realiza o noua platforma liberala.

                                                                                                                  D.S.F.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,366 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>