Reiki pentru începători

Pare simplu, nu-i așa? Și chiar este. Într-o anumită măsură, cel puțin… Și asta în ciuda faptului că nu e vorba despre niciun voodoo sau vreo magie miraculoasă, ci este o metodă alternativă de vindecare despre care cu siguranță că ați auzit până acum, însă n-ați aflat și detaliile practice ale folosirii ei.

Terapia Reiki a fost creată în 1922 de un budist japonez pe nume Mikao Usui. În mare, această metodă alternativă de vindecare relaxează și reduce stresul, însă beneficiile ei se extind la mult mai mult de-atât. Specialiștii Reiki își folosesc mâinile, mantrele și binecuvântările cunoscute pentru a curăța energia corpului nostru și a ne crește energia vitală. Iar energia vitală crește atunci când scăpăm, pe cât posibil, de factorii poluanți mentali și emoționali din jurul nostru, care sunt, de fapt, sursa tuturor problemelor noastre fizice și emoționale. Factorii poluanți  care interferează cu sănătatea noastră emoțională și fizică sunt sentimentele negative, și anume furia, gelozia, senzația că nu valorăm și nu merităm nimic, depresia, vina, lipsa încrederii în sine și ranchiuna, ura.      

Energia vitală

Dacă energia vitală este la cote ridicate și nu există blocaje energetice în corp, iar viața noastră se desfășoară natural, fără poticneli, lucrurile vin parcă de la sine. Când avem de-a face cu anumite blocaje energetice însă, apar și problemele fizice și psihologice, acele situații de viață care parcă ne țin în loc, ne consumă resursele, ne opresc evoluția. Cu siguranță că ați experimentat și voi asemenea perioade când toate v-au fost parcă potrivnice, nu-i așa?

Tot ce trebuie să știm este că Reiki este o metodă sigură de vindecare spirituală. Experții Reiki sunt de părere că orice boală sau tulburare, orice dezechilibru în organismul nostru se poate ameliora, dacă nu chiar vindeca, cu acestă terapie alternativă. Reiki este o completare perfectă pentru medicina alopată, pentru că nu are efecte secundare și nu face altceva decât să promoveze o atitudine pozitivă, sănătoasă, echilibrată, care este premisa perfectă pentru vindecare.   

Atitudinea pe care o avem după ce primim un anumit diagnostic sau chiar și în viața de zi cu zi, când facem constant tot felul de alegeri neînsemnate sau majore, este crucială pentru vindecarea noastră sau menținerea unei stări echilibrate, sănătoase a organismului nostru.

Cum funcționează?

Reiki stimulează energia astfel încât să circule lin și nepoticnit prin corpul nostru. Energia noastră poate fi blocată sau poate circula problematic prin organism, iar acest lucru poate fi rezolvat după câteva ședințe de Reiki. Totuși, trebuie să luați în calcul faptul că, pentru o perioadă, simptomele fizice și psihice care v-au făcut să recurgeți la Reiki se pot înteți. Este ceva normal și așteptat. Dacă vi se întâmplă, lăsați organismul să traverseze întregul proces spre vindecare. Disconfortul va trece și starea voastră se va îmbunătăți în timp.

Dar poate face oricine Reiki? Da! Se spune că Reiki nu se învață, ci se transmite de la profesor la elev. Pe durata cursului, elevii învață să simtă energia vitală și să o transmită mai departe. Reiki nu ține de considerente religioase, nu aparține niciunui cult religios, motiv pentru care poate fi practicat de oricine, indiferent de credințele religioase pe care le are.

Se simte energia circulând prin corp, în timpul unei ședințe de Reiki? Unii simt, alții nu. Cei care sunt conștienți de energia care le circulă prin corp vor simți și o căldură interioară, în timpul tratamentului, cum radiază pur și simplu. Alții nu simt mare lucru, dar asta nu înseamnă că nici nu pot beneficia de efectele terapiei.

Câștiul emoțional

Pe lângă beneficiile fizice obținute în urma practicării Reiki, există și un câștig emoțional, spiritual, psihic. Ne învață să trăim armonios, să ne înțelegem mai bine, să ne acceptăm și să ne valorificăm pe noi înșine, dar și pe cei din preajma noastră. Evoluția noastră ca oameni este esențială în Reiki. Trebuie să avem dorința și disponibilitatea de-a progresa, de-a deveni mai buni. Atât specialistul, cât și pacientul trebuie să accepte responsabilitatea vindecării personale, să tindă, cu fiecare celulă din organismul lor, spre dobândirea unei vieți mai bune. 

Presiunea nu este atât de mare ca în cazul în care ești impulsionat să îți schimbi radical viața. Toată lumea știe că trebuie să mănânce sănătos, în porții mici, să facă mișcare și să aibă o atitudine calmă, binevoitoare, tolerantă zi de zi. Însă câți dintre noi suntem capabili de așa ceva zilnic? Prea puțini. Cu Reiki, ne facem nouă înșine o promisiune pentru o singură zi. Presiunea este astfel mult diminuată. Dacă ne iese, e totul ok, putem continua în aceeași direcție. Dacă eșuăm, nu e sfârșitul lumii, mâine putem încerca din nou și chiar reuși ceea ce ne-am propus. În concluzie, Reiki tratează întreaga persoană, inclusiv trup, emoții, minte și spirit, creând numeroase beneficii, precum relaxarea, senzația de liniște și siguranță, bunăstarea, iar mulți dintre cei care au încercat-o au înregistrat rezultate miraculoase.

Ce înseamnă Reiki

Termenul provine de la japonezul aRei – adică înțelepciunea lui Dumnezeu sau a unei puteri superioare – și Ki, care însemnă energia vitală. Astfel, Reiki este energia vitală ghidată spiritual.

Mantre Reiki

Fondatorul Reiki, Mikao Usui, a instaurat câteva mantre de mare bun simț și efect pentru oricine. Iată-le: Azi nu mă voi mai înfuria. Azi nu-mi voi mai face griji. Azi voi fi recunoscător pentru toate binecuvântările din viața mea. Azi mă voi baza pe onestitate și integritate. Azi voi fi bun cu toate creaturile pământului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata