Remedii contra petelor de pe dinți

Atunci când mănânci fructe sau bei sucuri cu acid, smalțul dinților este afectat și apar petele albe și cariile. Acesta este o afecțiune care poartă numele de hipocalcifiere. Chiar dacă este frecventă, nu trebuie să-ți mai faci griji. Petele pot fi diminuate cu următoarele remedii:

Ceai verde

Datorită agenților de activare, ceaiul verde ajută în general la remineralizarea dinților. Acidul galic, acidul clorogenic și flavonoidele prezente în ceaiul verde funcționează uimitor pentru remineralizarea dinților. Tot ce trebuie să faci este să prepari un ceai verde, după care să-ți clătești gura cu băutura rece. Repetă tratamentul de trei ori pe zi.

Oțet

Oțetul ajută la eliminarea eficientă a petelor de pe dinți. Acesta conține acid acetic, compus care previne demineralizarea smalțului dinților. Mai mult decât atât, oțetul poate curăța dinții și, prin urmare, elimină petele și alte urme de pe dinți, prevenind și respirația urâtă mirositoare. Amestecă două linguri de oțet alb, 1 linguriță de sare și 1 lingură de apă caldă. Spală-te pe dinți cu pasta obținută, de cel puțin de două ori pe zi.

Bicarbonat de sodiu

Poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a elimina petele albe de pe dinți. Pune într-un pahar cu apă  două linguri de bicarbonat de sodiu, apoi amestecă cu o lingură până se dizolvă praful. Clătește gura cu soluția obținută.

Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos a devenit un ingredient must în rutina de îngrijire personală. El poate fi folosit chiar și pentru îndepărtarea plăcii de pe dinți și pentru prevenirea cariilor. Așadar, adaugă două linguri de ulei de nucă de cocos extravirgin în pasta de dinți. Sau, o altă opțiune ar fi să aplici ulei de nucă de cocos direct pe dinți. Periază dinții, după care clătește gura cu apă călduță. Recomandat este să faci acest lucru dimineața, când te speli pe dinți prima dată.

Frunze de busuioc și ulei de muștar

Frunzele de busuioc sunt ingrediente uimitoare care au diferite beneficii pentru sănătate. Trebuie doar să zdrobești niște frunze de busuioc și să le amesteci cu uleiul de muștar. Apoi periază dinții cu pasta obținută, 2 minute. După care, clătește gura cu apă. Repetă tratamentul de două ori pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,383 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>