ULTIMA ORA:
Home / ACTUALITATE / Rezultate finale Bacalaureat 2017. Contestațiile au fost soluționate
Rezultate finale Bacalaureat 2017. Contestațiile au fost soluționate

Rezultate finale Bacalaureat 2017. Contestațiile au fost soluționate

Emoțiile au luat sfârșit pentru zecile de mii de absolvenți de liceu care au contestat notele la examenul de Bacalaureat. Ministerul Educației a actualizat rezultatele după prima sesiune, iar acestea sunt disponibile pe site-ul dedicat examenului Bacalaureat 2017. 42.000 de constestații au fost depuse la liceele din toată țara.

UPDATE: Încă 29 de medii de 10 (zece) în urma contestațiilor. Un singur absolvent de liceu din București a primit notă maximă după reevaluare. Numărul total al elevilor care au primit 10 (zece) pe linie se ridică, astfel la 126.

Rezultate finale Bacalaureat 2017. Zeci de mii de candidați la Bac au fost nemulțumiți de notele pe care le-au primit la sesiunea iunie-iulie a examenului maturității. Azi, ei vor afla dacă mediile lor finale au o șansă să crească au, dimpotrivă, să scadă. Conform metodologiei, o notă poate fi modificată substațial în urma reevaluării, fiindcă nu se mai ține cont de regula celor 0,5 puncte diferență între nota inițială și cea în urma soluționării contestației. Rezultatele finale pot fi consultate pe site-ul dedicat examenului de Bacalaureat.

Nu mai puțin de 42.000 de cereri de reevaluare a lucrărilor au fost depuse la 5 iulie, cele mai multe la proba scrisă de la Limba și literatura română (18.616). Înainte de depunerea contestațiilor aveam o rată de promovare de 71,4%, dar care ar putea creștre ușor după contestații. De asemenea, 94 de elevi au luat notă maximă la toate disciplinele de concurs.

 

Spune-ti parerea:

About Paul Ionescu